Friday, June 29, 2012

Salam Jumaat


Salam jumaat.. semoga hari ni lebih ceria dari semalam. jgn lupa senyum k! senyum itu satu sedekah.. ^____^ 
Hurmm.. arini keja tp ngantuk. smalam tgok bola tp frush gila2 jerman kalah! hahahaa.. xpe la, bukan tganu pun.. kih3. tp nasib arini xbz. leh rehat2 je kat opis. nanti ptg nk balik awal nk balik dungun! uikkk.. xsabar nk jumpe insan tersayang. rindu sgt2 kat suami sy yg tersayang tu.. tp nanti mesti boring duk sane kalu xde program. hihi.. 
kan best kalu leh g jalan2. hahaa jalan aje! tu je tau. ahakssss.. tp kalau pegi tganu ok jgk. leh servey baju raya.. baik beli awal2 kan nanti beli lambat ssh plk xde pilihan. :) tp kaler ape xtau lagi. hahaa.. 
isk.. ngantuknye! kena tdo la kejap. baru dap ni.. ok la.. tatatititutuuu.. zzzzzzzzzzzzzzzz

Tuesday, June 26, 2012

Friday, June 22, 2012

Jalan2 di Melaka


Assalamualaikum..

Minggu lepas sy pegi ke melaka. sepupu sy bertunang! <tahniah hajar & yasir> semoga capat2 kawen k.. ok, sambil2 sy pegi umah m.sdara, sy pegi jalan2 jugak. hehee.. jumaat pagi sy terpaksa kerja dulu then, tghari baru dpt bertolak ngan my love hubby, haikal dan adik sarah. Kat Temerloh sempat sy singgah umah kakak ipar sebab dia punya husband kena jangkitan kuman kencing tikus. Alhamdulillah sekarang dah beransur pulih. Malam baru kitaorg sampai di Melaka bandar yg bersejarah.. Letih sangat2!

Mula2 sampai dah round bandar melaka. jalan2 di pahlawan walk. ok la kat situ tp terlampau ramai org lagipun xde pape yg berkenan untuk dbeli. hehee.. so, cuci2 mata je la. ahaksss.. ;) kiteorg duk homestay di taman merak mas. ok la rumah tu. tp terlalu ramai terpaksa tdo di luar ngan hubby & adik2. jalan punya pasal, sakit badan pun dah xkisah! hihi..

Pagi tu kitaorg pegi majlis dulu. Cantik sgt2 my cousin! happy dapat kumpul ramai2. Sekarang dah rindu tau.. kan best kalau dapat tambahkan masa duk kat sane. kih3..


Ni la gambar kenangan kami.. Luv u all so much! ^___^


Kiteorg mmg suka bergambar! ahakssss... Tp sy pakai lens kaler grey cerah. xcantik la.. nmpak cam mata kucing kan? heheee.. 




 Ok. cukup berpossing! kalau ikut possing, penuh lam blog ni. hahahaa.. Then lepas dr majlis sy jalan2 d bandar melaka dulu cuci mata. Tiba2 termengidam nk minum air coconut shake! so... terus pegi ke pantai klebang, cari air tu. Tapi terlampau ramai org yg beratur. 1/2 jam tunggu baru dapat beli. Mmg berpuas ati. sedap woooo.. mak x pernah rasa sebelum ni. bila dapat rasa, xcukup plk.. hahaaa.. 


Time balik singgah kat tangkak. Cuci mata tngok2 kain. cantik sgt2 tp xbeli. hahaa.. xde yg berkenan dhati. Hurmmm.. ingatkan nak singgah mkan durian tp dah malam. xde durian pun. semua dah tutup. Kesian mak xksampaian nk mkn durian. Xpe la.. lain kali leh beli kan? huhuu.. balik malam smpai bgaduh ngan hubby masing2 xnak drive. terpaksa bergilir2 drive. smpai umah 12tgah malam. terlampau letih sgt2. smpai je terus tido. nasib ahad xkeje. kalu keje, mmg xtau la camne.. tp walau camne pun, tetap best bercuti walaupun masa yg singkat. ;)) Harap2 lain kali leh g lagi.. Next year hajar kawen, sure lagi best jalan2..

Thursday, June 14, 2012

Cinta~~

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
___ *♥* ______*♥* ciNta tAKkan dAtaNg
_*♥*__ *♥*_*♥*__*♥* jiKa mEnungGu oRang yAnG sEMpurna
*♥*_____*♥* ______*♥* tApi ciNta aKan daTang
*♥*_______________♥* jiKa daPat mEneRima
_*♥*____________*♥* kEtiDaksEmpuRnaan sEsEoRang
___*♥*________*♥* dAn mEnciNtainya
_____*♥*___*♥* deNgan cAra yAng Sempurna
_______*♥*♥* — iTuLah CINTA....

Tutorial masukkan animation bling2

Assalamualaikum..

Maiza nak kongsikan cara nak masukkan animation bling2 kat blog. Sama macam dalam blog Maiza yg Welcome to Maiza Blog kat atas skali tu. Cantik kan? bling2 gitu.. hehee.. Ok, first skali mesti lah sign up di web http://www.flashvortex.com. Lepas tu korang ikut je step2 kat web tu. Senang kan? Cara paling mudah korang copy and paste code HTML yang diberikan selepas korang register dan edit perkataan yg nak tulis. 

Cara2 nak masukkan kat blog :-
1. Register kat http://www.flashvortex.com
 ~ Copy code HTML yang diberi distep install
2. Sign in blog korang
3. Klik design
4. Add gadget
5. Select HTML/Javascript
6. Pastekan code HTML

Okay.. dah pun siap. cuba review dulu.. cantik x? colour boleh tukar tau.. korang choose colour kat web tu sebelum copy code HTML. mesti korang berpuas hati nanti sebab cantik sangat.. Selamat mencuba!

Cantik x blog saya?

Opppsss.. cantik x blog saya? hehee.. cam prasan je.. so siap mengedit blog ni. ada lagi yg sy nak ubah tp slow la.. buat masa skrg ni, sgt berpuas ati. ahaksss.. kalau ada kawan2 yg leh ajarkan lagi bagus.. nanti sy buatkan tutorial untuk mengedit pada sape2 yg nak tau k.. :)

Isk.. xsabar tunggu esok. nak g melaka! sabtu ni my cousin bertunang. mesti cantik.. kali ni pegi ramai2 ngan family. 3 buat keta. sure meriah. leh g jalan2 pusing2 bandar melaka. huhuu.. bestnye! nanti sy snap gambar byk2 post kat sini k.. blog ni dah jd hobi sy so, sy suka update setiap masa.. harap nanti ramai yg follow blog sy.. ^_^


Lirik lagu Harapan (ost Seindah Sakura)

Bicara mimpi itu
Mengheret ku ke dasar
Gelap tangannya menggapai tangan ku
Dan munculnya dirimu
Dipinggir laman itu
Hangatmu menyambut ku kembali

Dan ku mengerti,
Mengapa masih berdiri,
Hadirnya siang berteman mentari,
Dan ku bersama,
Bintang malam mu mencari kasih ku Ooo

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian
masa kita Selamanya

Dan angin kan memanggil
Bagai ada musafir
Hadirnya pergi tiada berjanji
Mungkin seketika
Ku merasa cintanya
Bagai dibelai mimpi sempurna

Dan taman ini
Tak bererti dan bersemi
Tiada indah tanpamu disini
Dan ku jejaki
Walaupun hanya secebis kasihmu Ooo

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian
masa kita Selamanya

Music Bridge

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian
masa kita Selamanya

Hati ku..
Meratap setinggi gunung
Pasti ku mencari bintangnya
Menjadi cahaya
Menyinar impian hidup kita Selamanya

 Note : Best lagu ni.. sekali dengar dh jatuh hati ngan lagu ni.. hehee ^_^

Tuesday, June 12, 2012

Prubahan blog

hai.. arini seharian sy update blog! buat cantik2 biar menarik gitu.. hehehe.. byk dh dapat blajar dr blog ni. suke sgt!! ni dh jadi hobi baru.. xbuka fb pun xpe. buka blog je dah hilang boring. kih3.. so esok akan diupdatekan lagi. nk tmbahkan gadget byk2 yg lawo2 gitu. ahaksss.. smoga sy berjaya! ;))

Monday, June 11, 2012

1001 Kenangan Abadi..

    


Ni la gambar akad nikah saya. Syukur alhamdulillah semuanya termakbul.. 3-2-2012 tarikh nikah kami.. Sy syg sgt2 kat suami sy. dialah segala2nya bg sy.. sy harap dia pun sygkan sy sepertimana sy sygkan dia.. hanya dia di hati sy kini dan selama2nya.. Semoga kami kekal bhagia hingga ke akhir hayat. InsyaAllah..

Confius.. :(

Arini rase sedih sangat2.. xtau mane yg betul mane yg salah. xpe la. sabo je la. hurm.. badan makin naik ni! pening la mikir.. camne nk diet ni??? mmg kene diet dh la. kalu badan makin naik, camne nk dapat baby? msti ssh nk ngandung.. :( rase2 nk try produk SDII la.. ok x erk?? tngok cam best je tp mahal la.. RM180 1 tin. camne nk beli? cam membazir je.. kan best kalu leh g joging. tp nk g ngan sape? nk bersukan pun xde kawan.. susah ati sgt2 dh ni badan naik ni.. start arini mmg kene diet la. buka smule target biar smpai 60kg je xpe dh! chayok! chayok!! harap2 boleh.. ;))

Tuesday, June 5, 2012

Hello.. Hello.. Hello.. ;)

Assalamualaikum...

Dah lame xupdate blog ni. sokmo xingat nk buke.. asyik on fb je.. hehee. Syukur alhamdulillah sekarang kluarga sy dah pun lengkap. sy dah pun berkahwin.. 3.2.12 adalah tarikh pernikahan kami. Sykur sangat2 sy bahagia bersama suami.. Saya harap hubungan kami berkekalan dan bahagia selamanya. InsyaAllah..

Tapi masuk alam umahtangga, byk lagi yg kena pk dan buat. xmacam zaman bujang aritu. macam2 rintangan yg kami kena lalui. harap2 kami dapat tempuhi dan harungi segalanya.. :)

Sekarang dah 4 bulan kami kawen tp xde rezeki lagi nk dapat anak. sy nk sgt2 baby. mungkin ni ujian untuk kami. kami akan berusaha mendapatnya.. haikal dah lame nk adik. hehehe.. tp ni badan makin naik. bimbang je kot2 naik cam dulu. camne nk diet ni? rase nk g joging je.. tp malu la. zaman2 gini nk g joging? dh la xde teman.. xde mase.. hahaha.. kalu ade teman mesti on je ni. hahaa..

xlame lagi bulan depan dh nk puasa. nk raya.. yuhuu!! mesti meriah nanti. dh leh dh start cari2 baju ni. (xsabar!) ahhahaa.. raya kat mane pun xtau. xpernah raya umah mak mertua. tahun ni mesti raya sane kot. tp xpe.. semua family baik2. Alhamdulillah.. bahagia sgt sy skrg ni.. :))